Smiley face
Smiley face
Smiley face
Smiley face
Smiley face

Termeni si Conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului btcauto.ro

Site-ul btcauto.ro este operat de societatea SC BTC Auto Distribution SRL, cu sediul in Bacau, Str. Florilor, nr. 5 B , Program de lucru: L – V de la 9:00 la 18:00, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J4/146/2023. Utilizarea site-ului, incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

SC BTC Auto Distribution SRL isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare “Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si btcauto.ro sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

SC BTC Auto Distribution SRL face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. btcauto.ro nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului btcauto.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si Conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii btcauto.ro sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

SC BTC Auto Distribution SRL isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului btcauto.ro in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email office@btcauto.ro

Livrare

Livrarea produselor se face oriunde in tara, prin FAN Courier. In momentul confirmarii comenzii, consilierii nostrii va vor contacta telefonic si vor stabili impreuna cu dumneavoastra cea mai avantajoasa modalitate de transport in functie de zona de acoperire, termenul de livrare, dimensiunea si greutatea coletului.

Retur

In conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, aveti dreptul de a returna produsele achizitionate.

Pentru a solicita returnarea produselor achizitionate va rugam sa ne contactati la adresa de email office@btcauto.ro sau la numarul de telefon 0755.206.424.

Returul produselor se face conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea unor acte normative.
Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate din orice motiv intr-un termen de 14 zile de la data receptionarii acestora.

Conditii de retur:

piesa trebuie sa nu prezinte urme de uzura sau montaj;
ambalajul piesei trebuie sa nu fie deteriorat (nu se admit ambalajele rupte, jupuite, cu pete de ulei, urme de vaselina sau AWB lipit direct pe ambalajul piesei); Cutia originala a produslui se ambaleaza in pungi sau alte cutii !
produsul trebuie depus la o firma de curierat agreata de vanzator (FAN Courier), in cele mai bune conditii de ambalare sau poate fi predat personal la sediul vanzatorului.

Costul de transport in cazul returului:

se va face pe cheltuiala vanzatorului daca produsul nu a fost corect identificat de catre consilierul nostru, in urma furnizarii corecte a datelor de identificare a modelului masinii de catre client;
se va face pe cheltuiala clientului daca clientul a furnizat date eronate de identificare a modelului masinii si drept urmare piesa nu se potriveste sau clientul doreste returnarea piesei din orice motiv, ce nu poate fi imputat vanzatorului.

Modalitatea de restituire a contravalorii produselor in cazul returului:
Clientul va intra in posesia contravalorii produselor returnate prin transfer bancar sau cash la sediul firmei in termen de 7 zile dupa ce piesele au ajuns inapoi la vanzator si au fost verificate pentru respectarea conditiilor de retur impuse de vanzator.

Conditii de Garantie

1. Prezentul certificat reglementeaza cadrul necesar privind garantia produselor de origine, produselor de schimb de origine, produselor omologate sau certificate, materialelor de exploatare, astfel cum acestea toate sunt definite in OG 80/2000 si in Anexa OMTCT nr. 2.135/2005, materialelor de intretinere si produselor reconditionate care sunt destinate vehiculelor rutiere, introduse pe piata de SC BTC Auto Distribution SRL care sunt comercializate/distribuite catre consumatori, denumite in continuare produse/materiale.

2. In sensul prezentului certificat, termenii de mai jos au urmatoarea semnificatie: consumatorul este definit conform art. 2 pct.2 din OG 21/1992 republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 2 lit. a) din Legea 449/2003, vanzatorul este persoana fizica sau juridica autorizata, care, în cadrul activitatii sale, comercializeaza produsele introduse pe piata de SC BTC Auto Distribution SRL în conditiile unui contract încheiat cu consumatorul, unitatea de service auto este operatorul economic care are capabilitatea tehnica adecvata de a desfasura activitati de reparatii, de întretinere si/sau de reglare functionala a vehiculelor rutiere, de reconditionare produse, precum si activitatile de înlocuire de sasiuri si/sau caroserii ale vehiculelor si care, în urma unei evaluari, au fost autorizati de catre Registrul Auto Roman (RAR), conform OMTCT nr. 2.131/2005.

3. Fac obiectul garantiei conform prezentului certificat produsele si materialele mentionate la pct. 1, care sunt cumparate de consumatori de la vanzatorii SC BTC Auto Distribution SRL, identificate corespunzator prin bonuri fiscale/facturi fiscale/devize de reparatii.
3.1. Produsele care fac obiectul prezentului certificat de garantie sunt garantate pentru defecte ce pot aparea in perioada de garantie. Garantia produselor este de 24 de luni, termen calculat de la data cumpararii cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 1 an, dupa cum urmeaza:
becuri: 3 luni;
stergatoare: 6 luni;
piesele componente si conexe ale suspensiei si directiei: 3 luni pentru utilizare taxi, scoala soferi, autovehicule cu destinatii specifice. Garantia se acorda in conformitate cu prevederile Legii 449/2003.
3.2. Materialele de exploatare au un termen de valabilitate de minim 24 luni daca se respecta conditiile de transport, depozitare, pastrare si manipulare, calculat de la data fabricatiei inscrisa pe ambalaj/recipient.
3.3. Materialele de intretinere au un termen de valabilitate de minim 24 luni daca se respecta conditiile de transport, depozitare, pastrare si manipulare, calculat de la data fabricatiei inscrisa pe ambalaj/recipient.
3.4. Acumulatorii auto au un termen de garantie de 24 de luni, calculat de la data cumpararii. Prin exceptie, acumulatorii pentru autovehiculele tip camioanesi pentru motociclete au un termen de garantie de 1 an, iar acumulatorii pentru destinatii specifice au un termen de garantie de 6 luni, termen de la data cumpararii.
3.5. Garantia se acorda pentru lipsa de conformitate si/sau vicii ascunse.
3.6. Garantia pentru manopera este de 3 luni de la data emiterii facturii care include manopera.
3.7. Daca produsul nu este in stare de functionare asa cum s-a garantat, remediile vor consta in aceasta ordinem in: repararea, inlocuirea produsului sau, daca acest lucru nu va fi posibil, restituirea pretului de cumparare, in nici un caz SC BTC Auto Distribution SRL, si distribuitorii sau dealerii autorizati nu vor fi supusi platirii oricaror daune ce depasesc pretul de cumparare al produsului;

4. Garantia acordata prin prezentul certificat nu afecteaza drepturile consumatorului.
4.1. Drepturile legitime ale consumatorului sunt prevazute in cap.III, articolele 9-14 din Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor si garantiile asociate acestora, Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului.

5. Modalitatile de asigurare a garantiei intretinere, reparare, inlocuire
5.1. In cazul lipsei conformitatii/viciilor ascunse, constatate/aparute in perioada de garantie/valabilitate a produsului sau materialului, consumatorul poate solicita repararea sau inlocuirea acestuia.
5.2. Cererea de acordare a garantiei va fi adresata SC BTC Auto Distribution SRL si va fi depusa la vanzatorul sau la unitatea de service auto de la care a cumparat produsul sau materialul mentionat in documentele de cumparare de la pct.3, insotita de urmatoarele inscrisuri:
a. Copie dupa factura/bonul fiscal de cumparare a produsului/materialului emis de vanzator.
b. Copie dupa devizul de montaj/instalare/reparatii a produsului/materialului si bonul fiscal/factura, emise de unitatea de service auto.
c. Certificatul de garantie al produsului/materialului, in original, completat corespunzator, semnat de vanzator si consumator.
d. Copie dupa certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului al carui produs sau material fac obiectul garantiei.
e. Copie care atesta valabilitatea inspectiei tehnice periodice a vehiculului.
f. Nota de constatare a lipsei de conformitate sau a viciului ascuns a produsului/materialului emisa de unitatea de service auto.
5.3. Daca solicitarea de garantie este intemeiata, SC BTC Auto Distribution SRL va repara/inlocui in termen de 15 zile calendaristice de la data depunerii cererii de garantie, produsele/materialele neconforme, prin intermediul vanzatorului sau unitatii de service auto de la care acestea au fost cumparate de consumator.
5.4. In cazul solicitarii de garantie prin care se invoca vicii ascunse, SC BTC Auto Distribution SRL va repara/inlocui produsele/materialele in termen de 15 zile calendaristice de la finalizarea expertizei tehnice efectuate conform art. 13 alin. (2) din OG 21/1992, daca producatorul sau organismul tehnic abilitat care a efectuat expertiza au constatat existenta acestor vicii.
5.5. Daca din diverse motive, SC BTC Auto Distribution SRL nu poate asigura repararea ori înlocuirea produselor/materialelor neconforme ori cu vicii ascunse, va acorda consumatorului masuri reparatorii echivalente conform art.11 din Legea nr. 449/2003.
5.6. In cazul in care solicitarea de garantie este neintemeiata, consumatorul va suporta cheltuielile aferente cercetarii/expertizarii produsului/materialului reclamat ca fiind neconform ori cu vicii ascunse (costurile postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare).
5.7. Produsele si materialele inlocuite in perioada de garantie devin proprietatea SC BTC Auto Distribution SRL si vor fi predate de consummator vanzatorului sau unitatii de service auto.

6. Situatii care exonereaza SC BTC Auto Distribution SRL de raspunderea privind garantia sau care conduc la iesirea din garantie a produsului/materialului.
6.1. Produsul/materialul cumparat de consumator nu a fost introdus pe piata de SC BTC Auto Distribution SRL.
6.2. Consumatorul a comandat in mod gresit produsul sau a furnizat date de identificare eronate.
6.3. Consumatorul nu solicita garantia in termenul mentionat in prezentul certificat, sau nu depune vreunul din documentele prevazute la pct. 6.3 lit.a-f, ori acestea sunt completate gresit, incomplet sau necorepunzator.
6.4. Consumatorul a pierdut certificatul de garantie.
6.5. Produsul/materialul a fost utilizat in alte scopuri sau pe alte vehicule decat cele indicate de producator.
6.6. Produsele prezinta o uzura normala datorita functionarii.
6.7. Produsele nu au fost montate/instalate/reglate/verificate intr-o unitate de service auto autorizata conform prevederilor de la pct.2.3 din prezentul certificat, ori aceste operatii au fost efectuate fara scule ori dispozitive adecvate, fara respectarea tehnologiei de lucru stabilita de constructorul vehiculului sau a fabricantului produsului.
6.8. La terminarea reparatiilor unitatea de service auto nu a efectuat operatiile de verificare, etalonare, reglare impuse de constructorul vehiculului sau fabricantul produselor.
6.9. Produsul a fost montat incorect sau impreuna cu piese conexe uzate, neconforme cu specificatiile prducatorului sau modificate;
6.10. Uzura sau defectul produsului se datoreaza suprasolicitarii, intretinerii sau reglajelor/verificarilor periodice necorespunzatoare, ori a interventiilor neautorizate asupra produsului in perioada de garantie a acestora.
6.11. Produsul prezinta urme de lovituri, socuri mecanice, zgarieturi, rupturi, fisuri, indoituri, deformari, care nu ii sunt imputabile, sau a suferit actiunea unor factori externi procesului normal de functionare;
6.12. Vehiculul pe care a fost montat produsul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);
6.13. Vehiculul pe care a fost montat produsul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare: porniri cu robot sau prin tractare, depasirea greutatii maxime admise, competitii sportive, raliuri, ori au fost modificate instalatiile si sistemele acestuia.
6.14. Pentru masini folosite in regim special: taximetrie, masini transport persoane si marfa, ambulanta, masini de politie, de scoala, perioada de garantie se reduce la 3 (trei) luni pentru toata gama de produse.
6.15. Instalarea neautorizata pe vehicul de echipamente/ accesorii altele decat cele din echiparea din fabrica.
6.17. Deteriorarea ori distrugerea produsului din culpa consumatorului datorita transportului, manipularii, depozitarii, pastrarii, utilizarii, exploatarii necorespunzatoare, ori a contactului cu produse chimice agresive sau apropierii de surse de caldura.
6.18. Seria/marcajul/codul constructiv sau de identificare al produsului a fost sters sau acesta prezinta marcari ori stantari artizanale.
6.19. Demontarea in parti componente sau subansamble a produselor, ori deteriorarea sigiliilor aplicate de producator, acolo unde este cazul.
6.20. Vehiculul prezinta defectiuni la sistemele de directie, franare, suspensie, racire, climatizare, electrice, etc.
6.20. Exploatarea necorespunzatoare a vehiculului prin: neefectuarea rodajelor, depasirea regimului termic, a turatiei maxime admise.
6.21. Defectarea produselor datorita prezentei corpurilor straine, prafului, mizeriei in zonele de functionare a acestora (Ex: sistemul de ungere, hidraulic, admisie, etc.)
6.22. Nerespectarea intervalului si a programului de revizii tehnice, stabilite de constructorul vehiculului.
6.23. Vehiculul pentru care este destinat produsul este neinmatriculat ori inspectia tehnica periodica a expirat inaintea aparitiei cazului de garantie.
6.23. Alte situatii in care se exclud sau se pierd garantiile:

depozitarea incorecta: deformarea prin incidente de indoire, presare sau lovire, apropiere de surse de caldura, contact cu produse chimice agresive, expunere indelungata la actiunea factorilor atmosferici;
alegerea si montarea incorecta a pieselor: neconformizarea cu caracteristicile prevazute in cartea de identificare a autovehicolului, nerespectarea pozitiei de montaj, piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru un alt scop decat cel indicat de producator;
piesa s-a uzat sau deteriorat suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehicolului, neefectuare reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producatori;
defectiuni in functionarea autovehicolului, contact cu substante chimice si petroliere;
piesa a fost gresit aleasa de cumparator sau a fost utilizata pentru un alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date sau documente eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit.

Datele solicitate

Conform cerintelor Regulamentului General pentru Protectia Datelor (GDPR – General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, btcauto.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

Site-ul btcauto.ro este operat S.C. BTC Auto Distribution S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Bacau, Str. Florilor, nr. 5 B, Judetul Bacau, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J4/146/2023, CIF: RO47517918, nr. de telefon 0755.206.424, email office@btcauto.ro, btcautod@gmail.com, website btcauto.ro.

Program de lucru: L – V de la 9:00 la 18:00.

S.C. BTC Auto Distribution S.R.L. este un Operator al datelor cu caracter personal pe care dvs. (persoana vizata) ni le transmiteti prin intermediul formularului de comanda de pe site-ul btcauto.ro in momentul in care se plaseaza o comanda.

De ce avem nevoie de date

Avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal pentru a va putea furniza serviciile, cu urmatoarele scopuri:
Pentru prelucrarea comenzii si furnizarea produselor si serviciilor dorite;
Pentru evaluarea produselor si serviciilor pe care vi le furnizam;
Pentru a va oferi acces la functionalitatile site-ului in calitate de utilizator inregistrat;
Pentru administrarea site-ului
Pentru analiza si imbunatatirea site-ului, a ofertei comerciale si a publicitatii pe care o desfasuram;
Pentru a va oferi posibilitatea de a participa la concursuri, promotii;
Pentru a va transmite mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, contul de utilizator, etc);
Pentru a va transmite oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea btcauto.ro, in cazul in care v-ati exprimat acordul in acest sens.

Ce vom face cu datele
Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate la sediul societatii. Gazduirea si stocarea datelor dvs. au loc pe teritoriul Romaniei.
Putem furniza datele dvs. cu caracter personal altor companii cu care ne aflam in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate in acest document. Informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati, iar btcauto.ro nu va solicita si nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra.
Vom dezvalui informatii daca acest lucru este justificat in scopul de a ne proteja impotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea. De asemenea, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informatiile dvs. pentru a ne conforma obligatiei legale de a raspunde la cererile legale ale autoritatilor. Datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci cand consideram, cu buna credinta, ca avem obligatia de a face acest lucru in conformitate cu legea.

Cat timp pastram datele

Vom stoca informatiile dvs. atat timp cat ni se cere prin lege. Daca nu exista nicio cerinta legala, le vom stoca doar atat timp cat este necesar pentru a va putea oferi serviciile noastre. Pe baza unei solicitari trimise catre btcauto.ro prin email la adresa office@btcauto.ro sau utilizand optiunile disponibile in contul de utilizator de pe site, ne puteti solicita anularea contului de utilizator si stergerea sau anonimizarea datelor.
Orice date cu caracter personal pe care le detinem in scop de marketing le vom pastra pana in momentul in care ne anuntati ca nu mai doriti sa primiti aceste informari.

Care sunt drepturile dvs.
In cazul in care considerati ca orice date cu caracter personal ale dvs. pe care noi le detinem sunt incorecte sau incomplete, aveti posibilitatea sa solicitati consultarea, rectificarea sau stergerea acestor informatii. Ne puteti contacta in acest sens prin email la adresa office@btcauto.ro
In cazul in care doriti sa reclamati modul in care am gestionat datele dvs., va rugam sa ne contactati pe email la adresa office@btcauto.ro Vom analiza reclamatia dvs. si vom colabora cu dvs. pentru rezolvarea problemei.

Politica de Cookies

Site-ul nostru, btcauto.ro utilizeaza cookie-uri. Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul btcauto.ro. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la adresa de email office@btcauto.ro.
Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:
Acest website poate folosi cookie-uri atat proprii, cat si provenind de la terti, pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
Deoarece va respectam dreptul la confidentialitate, puteti opta pentru blocarea anumitor tipuri de cookie-uri provenite de la acest site.
Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:
Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni), salvarea anumitor preferinte in vederea reutilizarii viitoare.
Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai usor accesibile.
Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta.
Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un Cookie?

Un Cookie este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.
Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Chrome, Firefox) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).
Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:
Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul inchide fereastra browserului sau se delogheaza de pe site-ul respectiv.
Cookie-uri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora preferintele unui utilizator.

Care sunt avantajele cookie-urilor?
Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?
Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (cookie-uri de sesiune) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (cookie-uri permanente). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?
Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/ furnizori (ex: un video, o reclama, o aplicatie de chat, etc). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site
Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile noastre pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor prin functionalitati precum preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:
Cookie-uri esentiale
Cookie-uri de performanta
Cookie-uri de Social media si publicitate
Anumite cookie-uri, precum cele de performanta sau cele de Social media si publicitate, pot proveni de la terti.

Cookie-uri esentiale
Aceste cookie-uri permit atat salvarea preferintelor cu privire la celelalte tipuri de cookie-uri folosite, cat si accesarea functionalitatilor de baza ale acestui site.
Ele retin preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.
Cookie-urile de inregistrare sunt generate atunci cand un utilizator se inregistreaza pe acest site, cu scopul de a ne informa ulterior daca acesta este inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care esti inregistrat si pentru a-ti oferi o experienta mai facila de interactiune cu site-ul.
Alte cookie-uri pe care le plasam pentru a-ti permite utilizarea optima a site-ului sunt cookie-urile corespunzatoare cosului de cumparaturi si listelor de Favorite (cu rolul de a salva informatiile aferente produselor pe care le-ai adaugat in cos sau ca Favorite), cookie-urile de localizare (utilizate pentru a stabili locatia ta in functie de IP, cu scopul de a precompleta anumite campuri necesare la inregistrare sau plasarea de comenzi), cookie-urile de sesiune generate la accesare si sterse automat la inchiderea browser-ului (necesare pentru functionarea protocolului HTTP, completarea anumitor formulare, interactiunea cu anumite elemente din site etc.), cookie-urile care recunosc tipul de terminal folosit – desktop sau mobile, cookie-uri ale aplicatiilor de chat care permit discutii in timp real cu serviciul de relatii cu clientii.

Cookie-uri de performanta
Ele includ atat cookie-urile provenite din partea serviciilor de analiza a traficului, precum si cookie-uri plasate de anumite servicii terte care ofera functionalitati complementare site-ului.
Cookie-urile de analiza a traficului permit masurarea in mod agregat a traficul site-ului, identificarea surselelor de trafic, ofera informatii despre cele mai vizitate sau cele mai putin accesate pagini, precum si despre modul in care utilizatorii interactioneaza cu site-ul. Informatiile enumerate sunt colectate in mod agregat si implicit complet anonim. Aceste cookie-uri pot proveni din partea unor terti precum servicii de Web Analytics (Ex: Google Analytics).

Cookie-uri de Social media si publicitate
Acestea pot fi plasate prin intermediul site-ului de catre serviciile de social media sau publicitate pe care le utilizam.
Acest tip de cookie-uri poate fi folosit de catre aceste servicii pentru a determina un anumit profil al vizitatorilor si pentru a-ti afisa mesaje publicitare relevante pe alte site-uri pe care le vizitezi.
Ele pot proveni din partea unor terti precum servicii de publicitate (Ex: AdSense, AdWords), platforme de tip social media (Ex: Facebook, Twitter), etc.
Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri provenite de la terti, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: pastrarea unui user logat in contul sau de utilizator; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi; pastrarea produselor in lista de Favorite).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate ingreuna utilizarea unui site.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookie-urile folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.
In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).
Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Facebook, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca nevigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:
Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
Instalati-va aplicatii antispyware si updatati-le in mod constant.
Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de accesul la cele mai populare site-uri de pe Internet. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?
Este posibila configurarea browserului pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti configura browserul sa accepte cookie-uri doar de la un site anume.
Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a configura preferinte de stocare a cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari, puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cum platesc Cum se livreaza Garantie Retur Confidentialitate Termeni si Conditii ANPC ANPC S.A.L.

S.C. BTC Auto Distribution S.R.L.

Bacau, Str. Florilor, nr. 5 B, Judetul Bacau

CIF: RO47517918, Reg. Com.: J4/146/2023

0755.206.424

office@btcauto.ro, btcautod@gmail.com

Transport 24 ore Plata cu Cardul
Plata cu Cardul Plata cu Cardul